Динаміка рослинного покриву водойм пониззя р. Сули (Україна) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2024)
Проаналізована динаміка рослинного покриву водойм пониззя р. Сули. Територія дослідження за адміністративним поділом України відноситься до південно-західної частини Полтавської та північно-східної частини Черкаської областей. Встановлено, що для водойм пониззя р. Сули характерні автогенетичні (сингенетичні, ендоекогенетичні) та екзоекогенетичні (природні і антропогенні) зміни. Визначено основні напрями та тенденції змін рослинності. Подано узагальнені схеми змін рослинного покриву водойм залежно від типу донних відкладів, товщі води, швидкості течії.
Keywords: динаміка, рослинний покрив водойм, автогенез, екзоекогенез, пониззя р. Сули.