Перші відомості про лишайники та ліхенофільні гриби природного заповідника «Горгани» (Українські Карпати) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2016)
Наведено перші відомості щодо 183 видів лишайників та 17 видів ліхенофільних грибів, що були виявлені у природному заповіднику «Горгани» (Україна). Ліхенофільний гриб Abrothallus usneae Rabenh. вперше наведений для України, а види Homostegia piggotii (Berk. & Broome) P. Karst., Lichenostigma gracile Calat., Nav.-Ros. & Hafellner, Micarea cinerea (Schaer.) Hedl., Sphaerellothecium parmeliae Diederich & Etayo, Stigmidium fuscatae (Arnold) R. Sant., Tephromela grumosa (Pers.) Hafellner & Cl. Roux є першими знахідками для Українських Карпат. Для кожного виду наведено локалітети та екологічні особливості.
Keywords: локалітети, смерекові праліси, Карпати.