Нові знахідки видів роду Asplenium L. на Херсонщині (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2017)
У ході експедиційних досліджень нами на стінах будівель було виявлено два нових для Херсонщини види папоротей роду Asplenium L.: A. ceterach L. – у селі Червоний Маяк Бериславського району Херсонської області та A. trichomanes L. у м. Херсоні. При дослідженні даних видів встановлено їх екологічні ніші, умови зростання та стан популяцій. Вважаємо, що саме урбанізація стала причиною появи на досліджуваній території даних видів.
Keywords: Asplenium ceterach, Asplenium trichomanes, Херсонська область.