(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
Collemopsidium angermannicum (Degel.) A. Nordin (Xanthopyreniaceae, Dothideales), який зростає на бетонованих спорудах каналів півдня України (Каховський р-н, Херсонська обл.) вперше наводиться для України. Цей лишайник утворює чорну зону вище урізу води.