(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
Вперше для Кримського півострова наводиться 25 видів ліхенізованих та ліхенофільних грибів, що були зібрані учасниками чеської (червень 2006 року) та міжнародної українсько-чеської експедицій (травень 2007 року). Серед них, Arthonia lecanorina (Almq.) R. Sant., A. nideri (J. Steiner) Clauzade, Diederich & Cl. Roux, A. punctella Nyl., Caloplaca furax Egea et Llimona, C. soralifera Vondrák & Hrouzek, C. veneris Cl. Roux & Nav.-Ros., Carbonea assimilis (Körber) Hafelner & Hertel, Catillaria aff. scotinodes (Nyl.) Coppins, Endococcus macrosporus (Arnold.) Nyl., E. ramalinarius (Lind.) D. Hawksw., Fuscidea gothoburgensis (H. Magn.) V. Wirth & Vĕzda, Lichinella cribellifera (Nyl) P.P. Moreno & Egea, Milospium graphideorum (Nyl.) D. Hawksw., Phaeospora lecanorae Eitner, Placidium pilosellum (Breuss) Breuss, Verrucaria biatorinaria Zehetl та V. poeltiana Clauzade & Cl. Roux виявились новими для України, а Caloplaca irrubescens (Nyl. ex Arnold) Zahlbr., Lecanora rouxii S. Ekman & Tønsberg, Lichenothelia scopularia (Nyl.) D. Hawksw., Melanelia hepatizon (Ach.) A. Thell, Peltigera collina (Ach.) Schrad., Staurothele areolata (Ach.) Lettau, Stigmidium rouxianum Calatayud & Triebel and Zwackhiomyces coepulonus (Norm.) Grube & R. Sant. – новими для Криму.