(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2009)
Наводяться дані щодо нового для України ліхенофільного гриба Phoma cladoniicolaDiederich. Kocourk. & Etayo знайденого на нижньодніпровських аренах (Херсонська область, Україна). Гриб викликає захворювання фомоз кладоній, який виражається у мозаїчному відмиранні сланей лишайника Cladoniarangiformis, що є одним з домінуючих видів біологічної кірки у псамофітних екосистемах пониззя Дніпра. Вперше паразитичний гриб знайдений на C. arbuscula, C. subrangiformis, C. subulata.