(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Представлено знахідки копрофільних аскомікотових грибів, зібраних у 2008–2009 рр. на території Криму. Delitschia marchalii Berl. et Vogl. in Sacc., Lasiobolus intermedius J.L.Bezerra et Kimbr., Phomatospora minutissima (P. Crouan et H. Crouan) N. Lundq., Podospora australis (Speg.) Niessl, P. communis (Speg.) Niessl, Saccobolus minimus Velen., Sordaria superba De Not., Sporormiella dubia S.I. Ahmed et Cain та Zygopleurage zygospora (Speg.) Boedijn. вперше зареєстровані в Україні. Для останніх представлено рисунки, списки синонімів, детальні діагнози, складені на основі вивчення зібраних зразків, та сучасну географічну інформацію щодо їх загального поширення. Ascobolus albidus P. Crouan et H. Crouan, Coprotus luteus Kimbr., Podospora decipiens (G. Winter ex Fuckel) Niessl, Saccobolus truncatus Velen., Schizothecium vesticola (Berk. et Broome) Lundq. та Trichobolus sphaerosporus Kimbr належать до числа рідкісних чи маловідомих в Україні. Для всіх видів наведено поживні субстрати, інформацію про місце і час знаходження на території Кримського півострова, обговорюються особливості їх морфології, екології, систематики та поширеності в Україні.