(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
Був досліджений склад ефірної олії у здорових рослин Monarda fistulosa та в рослин, уражених Golovinomyces biocellatus (Erysiphales). Визначено 35 терпенових сполук. Вміст карвакрола і тимола в здоровых рослинах складає 45% і 2% відповідно. У рослин, уражених Golovinomyces biocellatus, вміст карвакролу знижується до 4%, а кількість тимолу зростає до 62%.