(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
Проаналізовано сезонні ритми росту і розвитку 20 видів кущових рослин родини Rosaceae в умовах Лівобережного Полісся. Визначено терміни і тривалість основних фенологічних фаз і залежність їх від суми ефективних температур. Високі адаптивні показники досліджених видів дозволяють рекомендувати їх для широкого використання на півночі України.