(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
Зафіксована рання онтоморфогенетична спеціалізація Gymnospermium оdessanum (DC.) Takch. як ефемероїдного геофіта. Запропонована її екстраполяція на філогенетичний рівень в якості констатації відносної еволюційної статичності виду.