(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
Визначено розвиток понять «синузія», «бріоугруповання». Виділено складові компоненти мохового покриву Лісостепу України: бріоагрегації, бріоценози, бріосинузії, подана їх характеристика та особливості класифікації.