(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
В статті представлена класифікація 1010 видів, які належать до 296 родів та 84 родин диких медоносних рослин. Особлива увага приділялася характеристиці природоохоронного значення цих рослин на національному та міжнародному рівні. Серед них 201 вид, які належать до 71 роду та 36 родин та були визнані, як такі, що мають певний природоохоронний статус в Болгарії та Європі. Більшість з них є ендеміками Болгарії і/або Балканського півострова і охороняються згідно з національним болгарським законодавством або міжнародними конвенціями ратифікованими Болгарією. Результати показують, що суттєва частина медоносних видів рослин болгарської флори має високу природоохоронну цінність.