(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Вивчено фітоценотичні особливості реліктового ендеміка Caragana scythica (Kom.) Pojark. у Донецько-Приазовському регіоні. Наведено дані з екотопічної та фітоценотичної характеристики 32 його локалітетів. Виділено флористичне ядро досліджених рослинних угруповань, встановлено та проаналізовано фітоценотичні зв’язки видів. На основі позитивної асоційованості з C. scythica види Festuca valesiaca Gaudin, Galatella villosa (L.) Rchb. f., Bromopsis riparia (Rehman) Holub, Salvia nutans L., Euphorbia seguieriana Neck. виділено як флористичний комплекс – біомаркер вірогідних місцезростань C. scythica в різних локалітетах.