(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
В статті пропонується можлива схема екомережі Північного Причорномор’я на рівні ключових територій та екокоридорів міжнародного та загальнодержавного значення. Виділені 15 ключових території базуються на існуючих чи перспективних біосферних та природних заповідниках, національних природних та регіональних ландшафтних парках, або ж їх скупченнях. Більшість з 24 екокоридорів приурочені до долинно-річкового типу ландшафту. За його межами обґрунтовано розвивається необхідність вододільних екокоридорів.