(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Представлені результати вивчення бріофлористичного різноманіття фортифікаційних споруд північного заходу Білорусі (Гродненський район) (Гродненська фортеця, Лінія Молотова). Встановлено особливості таксономічної, екологічної та географічної структури бріофлори. Проведено порівняння в аспекті флорогенезу видів мохоподібних, перш за все, гірського генезису бріофлори фортифікаційних споруд Гродненського району з бріофлорою Карпат, як депо відповідних видів.