(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Ревізія 70 зразків, визначених як M. hibernica в гербаріях KPABG, LE та Н показала, що всі вони належать до M. flotoviana, який тривалий час розглядався як форма M. hibernica. Показано, що M. flotoviana розповсюджена значно ширше ніж M. hibernica. На основі літературних даних та вивчених зразків представлена карта поширення обох видів. Наводиться детальний опис M. flotoviana, розглянуті відмінності його від морфологічно подібних таксонів, складений ключ для визначення видів роду Moerckia.