(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
При дослідженні банку діаспор мохів в Ростовському ботанічному саду (Росія) було знайдено два звичайних та один рідкісний вид – Acaulon triquetrum (Spruce) Müll. Hal. Рослини останнього виду, що були вирощені в культурі не мають деяких важливих діагностичних ознак, які звичайно спостерігаються в природі. Однак детальне вивчення структури краю листка дало можливість точно ідентифікувати ці рослини. Обговорюються діагностичні ознаки Acaulon triquetrum і його відміни від іншого виду цього роду відомого в Росії.