(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Досліджували вплив ацетату свинцю на ріст і розвиток гаметофіту моху F. hygrometrica та показники окислювального стресу. Встановлено, що токсичний ефект іонів свинцю виявлявся на усіх стадіях розвитку гаметофіту, однак найчутливішим був процес формування бруньок гаметофорів. Виявлено зростання вмісту малонового диальдегіду та карбонільних груп білків залежно від віку гаметофіту F. hygrometrica.