(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2013)
Досліджено видову різноманітність та поширення облігатнопаразитних фітотрофних видів грибів із порядків Albuginales, Erysiphales, Peronosporales та Pucciniales на територіях 8 парків та 6 скверів міста Одеси. В результаті проведених досліджень виявлено 80 видів, з них порядок Albuginales представлений 3, Erysiphales – 39, Peronosporales – 22, Pucciniales – 16 видами. Представники зазначених порядків паразитували на 108 видах вищих рослин з 91 родів 40 родин. Наведено список зареєстрованих видів грибів та асоційованих з ними рослин-живителів.