(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2013)
Подається коротка характеристика флористичного та ценотичного різноманіття нещодавно створеного національного природного парку "Білоозерський". Наведені рідкісні (Epipactis helleborine (L.) Crantz, Stipa borysthenica Klokov ex Prokud., Astragalus dasyanthus Pall., Adonis vernalis L., Pulsatilla bohemica (Skalický) Tzvelev, Iris sibirica L., Trapa natans L.), зникаючі (Liparis loeselii (L.) Rich., Salvinia natans (L.) All.) та регіонально рідкісні види судинних рослин, що зростають на території парку, а також рідкісні рослинні угруповання (Nuphareеta luteae, Nymphaeeta albae, Salvinieta natantis, Trapeta nanantis).