(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2013)
Представлені результати багаторічних досліджень водоростей приморських солончаків Приазовського регіону. Виявлено 140 видів та внутрішньовидових таксонів водоростей з відділів: Cyanophyta – 69 видів (76 різновидів), Chlorophyta – 44 види (45 різновидів), Bacillariophyta – 16 видів, Xanthophyta – 3 види. Визначено провідні родини, роди і специфічні види для солончаків (18 видів). Надається аналіз розповсюдження і екотопічної належності виявлених видів водоростей на території України. Описано 4 нових види для флори України: Chroococcus pulcherrimus, Pseudanabaena limnetica, Oscillatoria salina, Pseudendoclonium sp. Встановлено 7 альгоугруповань та 4 альгосинузії, які формують макроскопічні розростання на поверхні ґрунту приморських солончаків.