(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2013)
За результатами порівняльного аналізу вторинної структури послідовності ITS2 кластеру ядерних РНК-кодуючих рибосомальних генів перевірено статус представника субальпійської популяції з території Українських Карпат, ідентифікованого за морфологічними критеріями як Swertia alpestris Baumg. ex Fuss. Встановлено, що за вторинною структурою ITS2 Swertia alpestris не відрізняється від представників інших популяцій, ідентифікованих як Swertia perennis L. Таксономічний статус Swertia alpestris обговорюється.