(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2014)
У результаті мікологічного обстеження Національного природного парку «Бузький Гард» (Миколаївська обл., Україна) зареєстровано 64 види облігатнопаразитних фітотрофних грибів із порядків Erysiphales (33 види) та Pucciniales (31 вид). З них Erysiphe prunastri, Phragmidium violaceum, Puccinia annularis, P. glechomatis та P. permixta – нові для правобережжя Степу України. Зареєстровані гриби паразитували на 86 видах вищих рослин з 70 родів 26 родин. У статті наведено список зареєстрованих видів грибів та асоційованих з ними рослин-живителів.