(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2015)
Дендрофлора парку включає 115 видів (101 культигенофіт та 14 спонтанофітів) та 9 декоративних форм рослин з 77 родів та 40 родин, що перевищує показники дендрофлори переважної більшості парків – об’єктів природно-заповідного фонду Одеської області. Провідними родинами є Rosaceae (22,8 % видів), Pinaceae, Aceraceae, Oleaceae, Vitaceae, Cupressaceae (від 7,0 до 4,4 %), провідними родами – Acer (7 видів) та Rosa (6 видів). Серед 12 життєвих форм (за І.Г. Серебряковим) переважають листопадні прямостоячі дерева (52 види, 46,6 %) і кущі (33 види, 28,9 %). При загальному домінуванні рослин з циркумбореальними ареалами (37,7 %) значна роль належить азійським (24,6 %), та північно-американським (23,7 %) елементам. 15 видів рослин внесено до Червоного списку Міжнародного Союзу охорони природи. Пропонується включити парк до складу природно-заповідного фонду Одеської області в категорії “парк–пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення”.