(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2015)
У статті описано декоративну і лікарську рослину – Leucojum aestivum, занесену до Червоної книги України. L. aestivum − багаторічна трав’яниста рослина родини Amaryllidaceae. Природний ареал виду охоплює Середземномор’я, помірні райони Європи (крім північного сходу), Кавказ. L. aestivum – витривалий вид, який дуже терпимий до вологи. Він надзвичайно терпимий до типу ґрунту і росте на піщаних, супіщаних і глинистих ґрунтах, хоча віддає перевагу ґрунту з більш нейтральним або лужним рН. Дослідили особливості морфолого-анатомічної будови підземних та надземних органів L. aestivum; описали модель пагоноутворення, типи бруньок і ритм сезонного розвитку L. aestivum в сучасних умовах півдня України.