(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2015)
В результаті вивчення облігатнопаразитних фітотрофних грибів Національного природного парку «Нижньодністровський» (Одеська область, Україна) виявлено 57 видів із порядків Albuginales (2 види), Erysiphales (25), Peronosporales (3) та Pucciniales (27). 14 видів – нові для території парку. Іржастий гриб Puccinia arenariae – новий для правобережжя Степу України, види Erysiphe friesii, Golovinomyces macrocarpus, Phragmidium tuberculatum, Pseudoperonospora cubensis, Puccinia convolvuli та P. scirpi – рідкісні для згаданого регіону. Виявлені гриби паразитували на 61 виді вищих рослин з 53 родів та 26 родин. Серед уражених рослин – Myosoton aquaticum (Caryophyllaceae) – новий для території України вид рослини-живителя іржастого гриба Puccinia arenariae.