(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2016)
Наведено перші відомості щодо 183 видів лишайників та 17 видів ліхенофільних грибів, що були виявлені у природному заповіднику «Горгани» (Україна). Ліхенофільний гриб Abrothallus usneae Rabenh. вперше наведений для України, а види Homostegia piggotii (Berk. & Broome) P. Karst., Lichenostigma gracile Calat., Nav.-Ros. & Hafellner, Micarea cinerea (Schaer.) Hedl., Sphaerellothecium parmeliae Diederich & Etayo, Stigmidium fuscatae (Arnold) R. Sant., Tephromela grumosa (Pers.) Hafellner & Cl. Roux є першими знахідками для Українських Карпат. Для кожного виду наведено локалітети та екологічні особливості.