(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2016)
Природна лісова рослинність на Нижньодніпровських пісках представлена азональними березовими, дубовими, осиковими, вільховими та вербово-тополево- ясеневими лісами, що відносяться до трьох класів: Alnetea glutinosae Br.-Bl. et R.Tx. 1943 ex Westhoff et al. 1946, Salicetea purpureae Moor 1958, та Dactylo glomerati - Populetea tremulae Y.O. Vorobyov et I. Solomakha 2014. В складі лісової рослинності Нижньодніпровських пісків налічується 27 созофітів, в тому числі 9 видів включено до Червоної книги України, 5 – Європейського Червоного списку, 1 – Світового Червоного списку та 12 видів включено до Червоного списку Херсонської області. Найбільшою кількістю видів відзначаються березові ліси (12), а найменшою (7) – вільхові.