(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2017)
Вивчаючи колекції Національного гербарію України (KW) – Гербарію Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України, виявлені чисельні автентичні матеріали з роду Acer L. (Sapindaceae), які слугували для опису нових таксонів О.Г. Радде–Фоміною і які потребували встановлення їх категорії. В результаті опрацювання цих зразків, нами проведено лектотипіфікацію чотирьох назв внутрішньовидових таксонів Acer campestre L.: A. campestre subsp. austriacum (Tratt.) Radde-Fom. var. subintegrum Radde-Fom., A. campestre subsp. lobatum (Pax) Radde-Fom. var. parvifolium Radde-Fom., A. campestre subsp. lobatum (Pax) Radde-Fom. var. transiens Radde-Fom. та A. campestre subsp. marsicum (Guss.) Radde-Fom. var. schistosum Radde-Fom. Для кожного таксону наведено базінонім, тип за протологом, номенклатурний тип і місце його зберігання.