(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2017)
В статті проаналізовано таксономічну історію родини Plumbaginaceae A.L. Jussieu (1789) флори України. Раніше всі види родини Plumbaginaceae флори України включали до складу одного збірного роду Statice L., а у 1754 році Ф. Міллер виділив рід Limonium у самостійний. Перша детальна таксономічна обробка роду Limonium була П.Э. Буасьє (1848) в його синопсисі «Prodromus systematis naturalis regni vegetabilis». І.О. Лінчевським з Plumbaginaceae було виділено родину Limoniaceae Lincz., як самостійну, до складу якої віднесено лише три роди: Armeria, Goniolimon та Limonium.