(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2017)
За допомогою методів світлової та сканувальної електронної мікроскопії досліджена ультраструктура поверхні листків дев’яти видів роду Kalanchoe. За ультраструктурою поверхні листкових пластинок (тип епікутикулярного воску, тип рельєфу, відсутність опушення) K. marnieriana (секція Bryophyllum) чітко відрізняється від інших досліджуваних видів. Приналежність виду K. eriophylla до Kalanchoe чи Bryophyllum викликає дискусії. За результатами наших досліджень ультраструктура поверхні листків у даного виду близька до такої представників секції Kalanchoe. Загалом більшість досліджуваних представників секції Kalanchoe характеризуються добре розвиненим опушенням, яке сформоване різними за структурою та кількістю (повстисте, рідке опушення) трихом.