(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2017)
У роботі характеризуються адвентивні компоненти модельних урбанофлор м. Бердянськ, м. Приморськ і м. Генічеськ (Північне Приазов’я). На території урбанофлор Північного Приазов’я нараховується 227 адвентивних видів з 165 родів і 52 родин. Відмічається важливість дослідження цієї групи рослин, для розроблення способів регуляції численності їх популяцій, здійснення заходів по зовнішньому і внутрішньому карантину. Розглядаються способи та напрямок міграції, ступінь натуралізації, первинні ареали та час занесення адвентивних видів.