(untitled) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2017)
У статті наведені дані щодо знахідок двох нових для України видів з роду Orbilia Fr. – Orbilia comma Graddon та O. flavidorosella Rehm. Вид O. comma зареєстрований вперше у Східній Європі. Обидва види були виявлені під час досліджень апотеціальних сумчастих грибів, проведених на території Харківського Лісостепу у 2010–2017 роках, а також ревізії матеріалів наукового мікологічного гербарію Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна CWU Myc. У роботі наведені оригінальні описи, ілюстрації та дані щодо поширення вищеназваних видів в Україні та світі. З урахуванням цих видів, а також знахідки O. crystallina, опублікованої нами раніше, на даний час в Україні зареєстровано 20 видів з роду Orbilia.