Пагоноутворення і ритм розвитку Salvia aethiopis L. в умовах Північного Причорномор’я - ПАВЛОВА, НАДІЯ РОМАНІВНА; БОЙКО, МИХАЙЛО ФЕДОСІЙОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
В статті наводяться матеріали щодо пагоноутворення і ритму розвитку Salvia aethiopis L. в умовах Північного Причорномор’я. Усі пагони з повним циклом розвитку. Виявлені чотири типи розеткової частини пагонів. Пазушні бруньки тільки вегетативні. Ритм розвитку пагонів не повністю співпадає з річним клімаритмом.