Особливості зимівлі реліктового ендеміка гірського Криму Silene jailensis (Caryophyllaceae) в природних умовах та ex situ на Південному березі Криму - НІКІФОРОВ, О.Р. (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
Реліктовий ендем флори гірського Криму Silene jailensis відомий з чотирьох місцезростань у верхньому поясі Кримських Гір. Незначна кількість ендемів (500 рослин) пояснюється походженням виду з верхнього поясу, який нині зник. Сезонний ритм рослин вивчався в природних умовах та в умовах ex situ в субтропічному кліматі нижнього поясу.