Пізньовікові стани рослин ендеміка флори Гірського Криму Sobolewskia sibirica(Willd.) P.W.Ball(Brassicaceae) - НІКІФОРОВ, О.Р. (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2009)
В життєвому циклі рослин реліктового ендеміка флори Гірського Криму Sobolewskia sibirica у сучасних умовах відсутні пізній генеративний стан та сенільний стан. Генеративний розвиток рослин лімітує літній дефіцит вологи. В умовах Південного берега Криму ex situ рослини проходять повний онтогенез та закінчують життєвий цикл у сенільному віковому стані. Виявлені морфологічні характеристики пізніх вікових становищ рослин даного виду.