Мохоподібні м. Переяслава-Хмельницького та його околиць - ВІРЧЕНКО, ВІТАЛІЙ МИХАЙЛОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2009)
У м. Переяславі-Хмельницькому та на його околицях (Київська обл., Україна) було встановлено 66 видів мохоподібних. Причому три види з цього числа (Aulacomniumandrogynum(Hedw.) Schwägr., BryumviolaceumCrundw. etNyh., OrthotrichumdiaphanumSchrad. exBrid.) раніше не наводили для Лівобережного Лісостепу, а інші три (DicranumtauricumSapjegin, Sciuro-hypnumreflexum(Starke) IgnatovetHuttunem. і OrthotrichumstriatumHedw.) виявилися рідкісними у регіоні. В цілому, бріофлору міста формують лісові види та відносно невелика кількість рудеральних мохів.