Теоретичні основи інтродукції ефіроолійних рослин - РАБОТЯГОВ, В.Д. (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2009)
Сформульовано теоретичне обґрунтування інтродукції ефіроолійних рослин, що включає питання мобілізації вихідного матеріалу, його вивчення та введення в культуру. Відповідно до висунутої концепції інтродукція ґрунтується на пошуку теоретично можливих терпенів у досліджуваних родах та видах. На прикладі родини Lamiaceae і Asteraceae складені схеми-матриці пошуку гіпотетично можливих терпеноїдов у рослин.