Біоморфологічна структура бріофлори Лісостепу України - ГАПОН, СВІТЛАНА ВАСИЛІВНА (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Охарактеризовані життєві форми мохоподібних бріофлори Лісостепу України. Встановлено перевагу трьох життєвих форм (низька нещільна дернина, плоский килим, низька щільна дернина) як в межах всього досліджуваного регіону, так і в його підпровінціях. Певні зміни в бік зниження чи підвищення частки біоморф в межах підпровінцій обумовлені регіональними особливостями бріофлори.