Борошнисторосяні гриби (Erysiphales) ботанічного саду Одеського національного університету імені І. І. Мечникова - КОРИТНЯНСЬКА, ВІКТОРІЯ ГРИГОРІВНА; ТКАЧЕНКО, ФЕДІР ПЕТРОВИЧ; ТОВСТУХА, НАТАЛІЯ ІВАНІВНА; РУСАНОВ, ВІКТОР АНДРІЙОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Вивчено видовий склад борошнисторосяних грибів ботанічного саду ОНУ імені І. І. Мечникова. Під час мікологічних обстежень виявлено 47 видів грибів з 8 родів порядку Erysiphales, які паразитували на 152 видах, 5 формах та 4 сортах рослин із 118 родів 37 родин. Найбільшу кількість видів зареєстровано серед родів: Erysiphe R. Hedw. ex DC. (19 видів, 40,4%), Podosphaera Kunze (12, 25,5%) та Golovinomyces (U. Braun) Heluta (7, 14,9%). У статті наведено повний видовий список борошнисторосяних грибів.