Анотований список ліхенізованих та ліхенофільних грибів Луганського природного заповідника - РУСІНА, НАТАЛЯ ВОЛОДИМИРІВНА; НАДЄІНА, ОЛЬГА ВОЛОДИМИРІВНА; ХОДОСОВЦЕВ, ОЛЕКСАНДР ЄВГЕНОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Ліхенобіота Луганського природного заповідника нараховує 160 видів, які належать до 71 родів, 30 родин та 8 порядків Ascomycota, серед яких 29 видів – нові для заповідника. Станично-Луганське відділення представлене 70 видами лишайників та ліхенофільних грибів, Стрільцівський степ – 28 видами, Провальський степ – 126 видами, Трьохізбенський степ – 51 видом. Для кожного таксону наведені еколого-субстратні особливості та розподіл за відділеннями заповідника.