Що ми знаємо і що не знаємо про рідкісні рослини - ЗЛОБІН, ЮЛІАН АНДРІЙОВИЧ; КЛИМЕНКО, ГАННА ОЛЕКСАНДРІВНА (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Проаналізована система понять, які використовуються при оцінці рідкості рослин. Виділені основні категорії рідкісності: істинна, дифузна, периферійна та темпоральна. Показана недостатність наукової інформації про екологічні та ценотичні зв’язки рідкісних рослин та обґрунтована необхідність комплексної оцінки системи популяцій рідкісного виду.