Syntrichia ruralis var. polysporogonica та Riccia rhenana var. violacea – нові різновиди мохоподібних - БОЙКО, М.Ф. (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
Дано описи нових внутрішньовидових таксонів мохоподібних –Syntrichia ruralis (Hedw.) F.Weber & Mohr var. polysporogonica Boiko та (Pottiaceae) Riccia rhenana Lorbeer var. violacea Boiko (Ricciaceae). Різновид Syntrichia ruralis var. polysporogonica характеризується наявністю 1-6 спорогонів на стеблі. Листки Riccia rhenana var. violacea відрізняються синьо-фіолетовим кольором, амфігастрії фіолетові.