Рослинні угруповання класів Ammophiletea и Cakiletea maritimae на території Азовського узбережжя - ГРЕЧУШКІНА, Н.А.; СОРОКІН, А.М.; ГОЛУБ, В.Б. (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
На основі методу Браун-Бланке класифіковані приморські фітоценози Азовського узбережжя Росії. Описано три нові асоціації: Artemisio santonici–Crambetum maritimae (кл. Cakiletea maritimae), Artemisio santonici–Leymetum racemosi, Galio humifusi– Crambetum maritimae та дві нові субасоціації: G. h.–C. m. typicum и G. h.–C. m. medicaginetosum falcatae (кл. Ammophiletea). Наведені таблиці описів нових синтаксонів та зведені порівняльні таблиці їх подібності з приморськими фітоценозами інших територій.