Вивчення альгофлори деревних насаджень рекультивованого вугільного відвалу шахти Свято-Серафимівська (Донецька область) - МАЛЬЦЕВА, ІРИНА АНДРІЇВНА; ПОСРЕДНІКОВА, АНАСТАСІЯ ВАСИЛІВНА (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2024)
Розглядається значення ґрунтових водоростей у рекультивації ґрунтів. Досліджені екологічна і систематична структури альгофлори у деревних насадженнях на рекультивованому вугільному відвалі шахти Свято-Серафимівська (Донецька область). Визначені домінантні види альгоугруповань та коефіцієнт спільності Жаккара. Складено конспект флори ґрунтових водоростей, що становить 30 видів з п’яти відділів: Cyanophyta – 2 види (7%), Chlorophyta – 22 (73%), Xanthophyta – 1 (3%), Bacillariophyta – 3 (10%), Eustigmatophyta – 2 (7%).