Представленість в ботанічних садах та дендрологічних парках України автохтонних видів відділу Pоlypodiophyta - БЕЗСМЕРТНА, ОЛЕСЯ ОЛЕКСІЇВНА; ВАШЕКА, ОЛЕНА ВОЛОДИМИРІВНА; МАШКОВСЬКА, СВІТЛАНА ПЕТРІВНА (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Проведено аналіз представленості автохтонних видів відділу Polypodiophyta в ботанічних садах та дендропарках України. Подано рекомендації щодо внесення в колекційні фонди даних установ ряду видів з метою збереження біорізноманіття.