Модифікована методика виділення ДНК з гербарних зразків - ТАРЄЄВ, АНДРІЙ СЕРГІЙОВИЧ; ГІРІН, АНДРІЙ ІВАНОВИЧ; КАРПЕНКО, НАТАЛІЯ ІВАНІВНА; ТИЩЕНКО, ОКСАНА ВАСИЛІВНА; КОСТІКОВ, ІГОР ЮРІЙОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Запропоновано модифікацію методики виділення ДНК з гербарного матеріалу покритонасінних та голонасінних рослин на основі СТАБ-методу. Три варіанти методики апробовані на прикладі 29-ти зразків гербаріїв KW та KWU. Визначення оптимального варіанту проведено шляхом візуальної оцінки отримання ДНК-вмісної пелети, ампліконів очікуваної довжини двох нуклеотидних послідовностей (ядерна послідовність ITS та послідовність пластидного гену rbcL) та секвенуванням ампліконів з подальшим порівнянням результатів з іншими послідовностями, депонованими у GenBank. За результатами апробації визначено оптимальний варіант методики виділення ДНК з гербарного матеріалу для рослинних об'єктів різних таксономічних груп.