Нові види і знахідки роду Riccia (Marchantiopsida) для бріофлоры України - АНДРЕЄВА, О.М. (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Сучасний рівень таксономії роду Riccia дозволив по новому підійти до старих зразків. Дослідження скульптури спорової оболонки Riccia на SEM дозволило встановити для бріофлоры України 4 нових види: Riccia beyrichiana Hampe ex Lehm., R. cavernosa Hoffm., R. crinita Taylor, R. erinacea Schiffn. і вивести зі складу флори R. ciliata Hoffm. і R. crystallina L., а також уточнити поширення R. bifurca Hoffm. і R. glauca L.