Syntrichia laevipila Brid. − новий вид моху для флори України - РАГУЛІНА, МАРИНА ЄВГЕНІВНА; ІСІКОВ, ВОЛОДИМИР ПАВЛОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Наведено дані про знахідку нового для флори України виду моху – Syntrichia laevipila Brid., знайденого у складі епіфітних обростань асоціації Syntrichietum laevipilae Ochsn. 1928 на корі старих дерев арборетуму Нікітського ботанічного саду та реліктового ялівцево-дубового гаю заповіднику «Мис Март’ян» (Південний Крим, Україна).