Порівняльний аналіз флор мохів тундрової зони та гірсько-тундрового поясу Кольської Субарктики (Мурманська область, Росія) - БЄЛКІНА, О.О.; ЛИХАЧОВ, О.Ю. (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Проведено порівняльний аналіз видового складу, еколого-ценотичних груп, географічних елементів, активних видів у двох флорах мохів Мурманської області: тундрової зони і гірськотундрового поясу. В обох флорах знайдено 390 видів мохів (84% від усієї флори області), з яких 242 – загальні. Зроблено висновок про деяку подібність флор відносно низки кількісних показників (провідні позиції за кількістю видів мають однакові еколого-ценотичні групи і географічні елементи) та про істотні відміни на якісному рівні (видовий склад цих груп, різне співвідношення інших, менш значних груп, а також за активними видами).